Projekt "Podzemní poklady Horního Města: Stříbrný důl v srdci Nízkého Jeseníku, rozvoj turistického potenciálu Horního Města - Etapa I: Zázemí pro průvodce a návštěvníky", přináší novou dimenzi k objevování bohaté historie a unikátního kulturního dědictví této malebné lokality.

Cíle projektu

Cílem projektu je stavba jednoduchého obslužného objektu, kde by bylo nejen vlastní zázemí pro průvodce, umožňující navíc i prodej vstupenek, propagačních předmětů, očistu helem aj., ale i zázemí pro návštěvníky, kde by se mohli převléci, uschovat věci, se kterými nemohou vstupovat do podzemí, případně přečkat nepřízeň počasí. Konkrétně se jedná o:

  • Průvodcovské centrum: Centrálním bodem zázemí bude průvodcovské centrum, které bude sloužit jako informační hub pro návštěvníky. Zde budou k dispozici informace o historii dolu, rozvrhy prohlídek, edukační materiály a mnoho dalšího.

  • Zázemí pro návštěvníky: Vytváříme komfortní prostředí pro návštěvníky, kteří budou moci navštívit podzemí bez toho, aniž by se museli obávat o své věci, klíče od auta apod.

  • Suvenýry a obchod: Pro ty, kteří si budou chtít odnést památku z návštěvy, bude ve zázemí umístěn malý suvenýrový obchod. Zde budou k dostání suvenýry spojené s dolováním, regionem a historií Horního Města.

Doba realizace projektu

Projekt je realizován od 1.5. 2023 do 31.8. 2023.

Poděkování
  • Projekt je spolufinancován z dotace Moravskoslezského kraje ve výši 200 000 Kč.

  • Dofinancování projektu provedla obec Horní Město ve spolupráci s Hornickým spolkem Bergmeister.

Děkujeme Moravskoslezkému kraji a obci Horní Město za rychlé vyřízení projektové žádosti, resp. za výpomoc a hladký průběh v průběhu celého projektu.

Vaše pohodlí je naší prioritou

Od chvíle, kdy vstoupíte do podzemí, až po okamžik, kdy nás opustíte, se snažíme vytvořit prostředí, kde se budete cítit maximálně pohodlně.